Γιατί πρέπει να επενδύσεις στη ψηφιακή διαφήμιση;

30.04.22 03:46 PM By Nicos Antoniou

Η ψηφιακή διαφήμιση είναι μια στρατηγική διαφήμισης που περιλαμβάνει τη δημοσίευση ψηφιακού προωθητικού υλικού μέσω διαδικτυακών πλατφορμών. Παραδείγματα τέτοιων μέσων είναι οι μηχανές αναζήτησης, τα website, τα social media, το email και οι εφαρμογές για κινητά.

1. Είναι χαμηλού κόστους

Το ψηφιακό μάρκετινγκ είναι μια οικονομικά προσιτή στρατηγική για τη διαφήμιση μιας επιχείρησης. Κάθε επιχείρηση μπορεί να δοκιμάσει διαφορετικά μηνύματα μάρκετινγκ για να εντοπίσει τι έχει απήχηση στο κοινό της και να βελτιστοποιήσει την καμπάνια της για καλύτερα αποτελέσματα προτού αυξήσει το ποσό που θα επενδύσει για να δει πιο γρήγορα αποτελέσματα.

2. Η ψηφιακή διαφήμιση είναι μετρήσιμη

Χρησιμοποιώντας μια ψηφιακή διαφήμιση, μπορείτε να μετρήσετε με ακρίβεια τα αποτελέσματα των καμπανιών σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να μετρήσετε εάν υπάρχει αύξηση στην επισκεψιμότητα του website ή να αξιολογήσετε πώς αλλάζει το κόστος ανά κλικ (CPC) των διαφημίσεων στα social media με την πάροδο του χρόνου.

3. Ενθαρρύνει την διαδικασία στόχευσης και τοποθέτησης

Το ψηφιακό μάρκετινγκ διευκολύνει τη στόχευση των κατάλληλων δυνητικών και υπάρχοντων πελατών με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. Οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, για παράδειγμα, σας επιτρέπουν να ορίσετε ένα κοινό χρησιμοποιώντας διαφορετικά χαρακτηριστικά όπως φύλο, ηλικία, ενδιαφέροντα, χόμπι ή επαγγέλματα.

4. Η ψηφιακή διαφήμιση είναι βελτιστοποιείται εύκολα

Με τις ψηφιακές διαφημίσεις, μπορείτε εύκολα να κάνετε αλλαγές στις καμπάνιες σας για να τις βελτιστοποιήσετε και να δείτε καλύτερα αποτελέσματα. Για παράδειγμα, εάν παρατηρήσετε ότι το κοινό σας δεν ανταποκρίνεται ιδιαίτερα σε μια διαφήμιση, μπορείτε να αλλάξετε τις εικόνες και τα μηνύματα γρήγορα και εύκολα, μέχρι να δείτε τα αποτελέσματα που αναζητάτε.