7 Βήματα για να γίνεις καλύτερος manager

20.05.22 08:41 PM By Nicos Antoniou

Οι καλοί managers διαφέρουν από τους κακούς managers στο τρόπο που οι εργαζόμενοι αισθάνονται για αυτούς. Πιθανοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τα συναισθήματα των εργαζομένων προς τον manager είναι η μη εκτίμηση της εργασία τους, η κακή αντιμετώπιση των προκλήσεων μέσα στην επιχείρηση και οι λανθασμένες αποφάσεις. Επιπλέον, τα συναισθήματα, που δημιουργούνται συνήθως είναι η εχθρότητα, η αντιπάθεια και η αμφισβήτηση στις ικανότητες του manager.


Αν και δεν είναι υποχρέωση του manager να είναι αρεστός σε όλους, είναι πολύ σημαντικό να στηρίζει τη δουλειά τους. Όσοι δε το κάνουν σε σταθερή βάση, θα χάσουν το σεβασμό των εργαζομένων τους. Αν αισθάνεστε ότι οι εργαζόμενοι δε σας συμπαθούν, τότε θα πρέπει να επαναπροσδιορίσετε τη σχέση σας μαζί τους και να δείτε αν υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.

1. Δώστε ξεκάθαρη καθοδήγηση.

Αρχικά θα πρέπει να γνωρίζετε τους στόχους της επιχείρησης. Αν δεν είστε επαρκώς ενημερωμένοι και οι εργαζόμενοι αντιληφθούν ότι δεν μπορείτε να τους καθοδηγήσετε με ασφάλεια, θα δυσανασχετήσουν και θα αρχίσουν να απομακρύνονται από εσάς.


Για να χτίσετε καλές σχέσεις μαζί τους, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε τις αδυναμίες σας, κάνοντάς τους μέρος της λύσης των προβλημάτων. Ζητήστε βοήθεια από τους εργαζόμενους που έχουν γνώση, εμπειρία ή οτιδήποτε άλλο μπορεί εσείς να μην γνωρίζεται και τόσο καλά. Με αυτόν τον τρόπο θα συνεργάζεστε καλύτερα και η εργασία σας θα γίνει πιο αποδοτική. Μέσα από αυτή τη διαδικασία υπάρχει πιθανότητα να ανακαλύψετε νέα κρυφά ταλέντα στους εργαζομένους που θα σας βοηθήσουν να έχετε καλύτερα αποτελέσματα σαν manager.

Ορισμένα χαρακτηριστικά ενός κακού manager είναι τα εξής:

  • Δίνει λανθασμένες πληροφορίες στους εργαζομένους, καθιστώντας τη δουλειά τους πιο δύσκολη.
  • Δεν ενδιαφέρεται για την επαγγελματική εξέλιξη των εργαζομένων.
  • Λειτουργεί με εκφοβισμό και τους δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας σχετικά με την εργασία τους.
  • Είναι ανασφαλής για τη δική τους θέση και βλέπει τους εργαζομένους σαν απειλή.
  • Παρακολουθεί πολύ στενά τις ενέργειές τους και προσπαθεί να ελέγξει τα πάντα.
  • Δεν ενθαρρύνει την ομαδική εργασία ή τη συνεργασία
  • Σχολιάζει αρνητικά τους εργαζομένους σε άλλους.

2. Δείξτε σεβασμό.

Για να σας σεβαστούν, πρέπει πρώτα εσείς να  σέβεστε τους εργαζομένους. Ο σεβασμός αποτελεί βασικό συστατικό κάθε υγιούς σχέσης. Οι εργαζόμενοι που δεν λαμβάνουν τον απαραίτητο σεβασμό για τη δουλειά τους, δεν είναι αποδοτικοί και χάνουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό σας. Κάποιοι ίσως να αναζητήσουν νέο εργασιακό περιβάλλον.


Αντιμετωπίστε όλους τους εργαζόμενους με σεβασμό, λέγοντας πάντα "παρακαλώ" και "ευχαριστώ". Όταν ένας εργαζόμενος σας μιλάει, ακούστε τι έχει να σας πει πριν απαντήσετε. Αυτό δείχνει ότι εκτιμάτε και σέβεστε τη γνώμη του. Ποτέ μην τους μιλάτε απότομα. Αν κάνουν κάποιο λάθος, συζητήστε το μαζί τους και παρουσιάστε το ως μια ευκαιρία εκπαίδευσης.

Σημαντική Συμβουλή:

Ένας καλός manager λειτουργεί με τους εργαζομένους του, σαν μια ομάδα. Βασιζόμενος στις γνώσεις, τις δεξιότητες και την εμπειρία του, θα πρέπει να τους ενθαρρύνει και να τους παρακινεί να εργαστούν για την εκπλήρωση των στόχων της επιχείρησης. Εξάλλου η επιτυχία για την ομάδα σημαίνει επιτυχία για όλη την επιχείρηση.

3. Αναγνωρίστε την αξία τους και ανταμείψτε τη σκληρή δουλειά.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να αισθάνονται ότι αναγνωρίζεται η αξία τους και ανταμείβονται οι κόποι της σκληρής δουλειάς τους. Είναι μέλη μιας ομάδας και θα πρέπει να αναγνωρίζονται τα επιτεύγματά τους από τη στιγμή που βοηθούν την επιχείρηση να επιτύχει. Η αναγνώριση θα τους δώσει έξτρα κίνητρο να παραμείνουν μακροπρόθεσμα στην εταιρεία σας.


Επιπλέον οι managers που ενδιαφέρονται για την επαγγελματική εξέλιξη των εργαζομένων, κερδίζουν τη συμπάθεια και το σεβασμό. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο, όταν τους αναθέσετε ένα σημαντικό project που θα τους δώσει την ευκαιρία να αποδείξουν τι αξίζουν.

4. Δείξτε εμπιστοσύνη στις ικανότητες τους.

Πέραν από τον σεβασμό , η εμπιστοσύνη είναι το άλλο βασικό συστατικό μιας υγιούς σχέσης. Ελευθερία κινήσεων και λήψη πρωτοβουλιών καλλιεργούν την εμπιστοσύνη. Με το να τους ελέγχετε συνεχώς, δείχνει ότι δεν τους εμπιστεύεστε. Αυτό πάντα δημιουργεί δυσαρέσκεια.


Όταν τους δείχνετε εμπιστοσύνη θα αντιληφθείτε και εσείς οι ίδιοι ότι θα δείξουν το ταλέντο τους προς τα έξω, θα έχετε μια εποικοδομητική σχέση μαζί τους και σίγουρα θα έχετε πολύ περισσότερες επιτυχίες.

5. Κατανοήστε τους ρόλους των εργαζομένων.

Ένας καλός manager θα πρέπει κατανοεί τις ευθύνες κάθε εργαζομένου, καθώς και τα θέματα ή τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει. Με την κατανόηση των ρόλων τους, θα είστε πιο αποτελεσματικοί στην καθοδήγηση τους. Στην αντίθετη περίπτωση ο εργαζόμενος δεν θα νιώθει άνετα να έρθει να ζητήσει την βοήθεια και τις συμβουλές σας.

6. Να είστε δίκαιος και να σέβεστε τους όρους εργασίας.

Από την στιγμή που ένας υπάλληλος έχει συμφωνήσει να εργάζεται 40 ώρες την εβδομάδα, τότε θα πρέπει να το σεβαστείτε και να μην τους βάζετε συνεχώς υπερωρίες. Πολλοί managers το θεωρούν δεδομένο αυτό. Στην περίπτωση που δεν έχετε επαρκές προσωπικό για την εκτέλεση των εργασιών, θα έχετε παράπονα από τους εργαζόμενους σας. Πολύ απλά θα συσσωρεύεται αρκετή δουλειά και δε θα μπορούν να ανταποκριθούν. Να βάζετε ρεαλιστικούς στόχους για να τους επιτυγχάνετε.

7.Δείξτε πίστη και αφοσίωση στους εργαζομένους.

Όταν για παράδειγμα γίνεται κάποιο λάθος δεν χρειάζεται να κατηγορείτε τους συναδέλφους σας. Είναι αντιεπαγγελματικό. Με αυτόν τον τρόπο το μόνο που θα καταφέρετε είναι να γκρεμίσετε τις σχέσεις εμπιστοσύνης μαζί τους. Αντί να τονίζετε συνέχεια ποιος ευθύνεται για μια αρνητική κατάσταση, προτείνετε λύσεις στα προβλήματα. Ο διάλογος λύνει τα προβλήματα.


Οι καλοί managers γνωρίζουν πώς να αναπτύσσουν και να διατηρούν υγιείς σχέσεις με τους εργαζομένους τους.  Επιπλέον πιστεύουν ότι η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός είναι οι κύριοι παράγοντες οι οποίοι συμβάλλουν σε ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον. Εργάζονται σκληρά για να μπορούν να στηρίξουν την ομάδα τους και ενδιαφέρονται πραγματικά για την ανάπτυξή τους. Γνωρίζουν πως να τους χειριστούν, ώστε να έχουν μια ομαλή καθημερινότητα μαζί τους.

Αν σε ενδιαφέρει να μάθεις πώς μπορούμε να βοηθήσουμε εσένα και την επιχείρησή σου, θα χαρώ να επικοινωνήσεις μαζί μας.

ΚΛΕΙΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ